arkitektritat hus thallium

Arkitektritat hus Thallium

Arkitektritat hus med funktionell planlösning där kök, matplats samt vardagsrum är nedsänkt med ryggåstak över. Anledningen är att skapa volym och en mycket intressant atmosfär i två nivåer. Stora glaspartier öppnar upp mot naturen och knyter samman insidan med utsidan. Det stora allrumet i direkt anslutning till kök och vardagsrum skapar en rejält tilltagen sällskapsyta. Detta leder till att skapa gott om plats där du kan underhålla många gäster.

Först kommer en väl tilltagen entré med gott om förvaringsutrymme som ligger centralt placerad i huskroppen. Därefter ligger det stora badrummet med plats för både badkar och dusch. Längst in i korridoren ligger två mindre sovrum. Helt i andra änden, väl avskiljt, ligger det stora och rymliga master bedrom med enorma förvaringsmöjligheter.

Mitt i den smalare huskroppen ligger en välplanerad klädvård med grovingång. Där finns också ett närliggande förråd och en extra toalett.

Arkitektritat hus eller kataloghus?

Men vad är då skillnaden mellan ett så kallat arkitetkritat hus och ett kataloghus? Om vi först börjar med det vi brukar kalla för ett kataloghus. Det är ett hus som är speciellt framtaget för att kunna massproduceras och passa en större målgrupp. Oftast får man inte får lov att göra några större förändringar då flera ritningar och handlingar redan är färdiga. Ibland får man flytta vissa väggar och kan göra en del egna val. I andra fall kan man låsa upp ritningen för en slant och bygga vidare på det.

Det vi däremot kallar för arkitektritat hus är utformat efter speciella önskemål ofta till en specifik kund. Här finns inga begränsningar såsom väggar man inte får flytta eller val man inte kan göra. Tvärtemot kan man bestäma det mesta och få det precis som man vill. Istället har man ofta en budget att förhålla sig till. Det mesta går ju att lösa men vissa lösningar kostar ju naturligtvis mer än andra. Den största fördelen med ett arkitektritat hus är att du kan specialanpassa varje liten vrå. Ett hus helt anpassat efter dina specifika önskemål och din tomts egenskaper.

Arkitekt är yrket på personen som ritar så tekniskt sätt kan man ju kalla båda för ett arkitektritat hus. Oavsett vad du kallar det så skräddarsyr vi och anpassar alla hus vi ritar efter önskemål och tomtens egenskaper. Hos oss finns alltså bara arkitektritade hus!

Kolla mer på husmodellen Thallium.

arkitektritat hus